سیستمهای ساختمانی با سطح فعال
اگر سطوحی بتوانند فضایی را از تداخل و ترکیب با یکدیگر و یا به تنهایی بپوشانند این سیستم بوجود میآید. اصولاً سطوح به علت طبعیت پوششی سادهترین و ابتدایی ترین صورتهای شکلگیری معماری میباشد. سطوح میتوانند به تنهایی فضایی را بپوشانند بدون اینکه احتیاج به سیستم دیگری داشته باشند. این سیستم شامل 5 گونه میباشد:
. سیستم سطوح تاشده منشوری
. سیستم سطوح تاشده هرمی
. سیستم پوستهای با انحنای ساده
. سیستم پوستهای دوار
. سیستم پوستهای زین اسبیسیستم سطوح تاشده منشوری: سطوح در این سیستم عامل انتقال نیرو هستند، و در واقع این سیستم براساس تاکردن صفحات بوجود میآید و تغییر شکل سطوح تنوع معمارانه ساختمان در این سیستم بوجود میآورد. این سطوح تاشده میتوانند روی پلان منظم یا غیر منظم هندسی شکل یابند.
سیستم سطوح تاشده هرمی: حجمهای هرمی مبنای بوجود آوردن پوشش این سیستم هستند و برای طراحی این سیستم باید احجام افلاطونی را به خوبی شناخت، چرا که این احجام و برشهای مختلف از آنها و یا ترکیب آنها با یکدیگر، صورتهای مختلف این سیستم را بوجود میآورند.
سیستم پوستهای با انحنای ساده: این سیستم براساس انحنای سطوح به وجود میآیند و استوانه معروفترین و مهمترین این سیستم است. کلیه پلانهای هندسی را میتوان از برخورد سطوح استوانهای شکل بوجود آورد.
سیستم پوستهای دوار: کره سادهترین صورت این سیستم است و شناخت هندسی سطوح چرخشی مثلاً ایجاد یک سطح بوسیله چرخش منحنی طول یک محور از اهمیت ویژهای در این سیستم برخوردار است. حجمهایی مانندکره، بیضوی، تخم مرغی، استوانه از احجام اولیه این سیستم هستند. با برش در اطراف پوسته میتوان آنها را روی پلانهای هندسی به عنوان پوشش قرر داد.
سیستم پوستهای زین اسبی: این سیستم در واقع در اثر حرکت یک منحنی در راستای منحنی دیگری بوجود آمده است. از ترکیب و تداخل سطوح مختلف پوستههای زین اسبی بوجود میآیند.